Skip to content

Onze Service

Gratis service voor klanten van haarsalon michelle

U kunt ons bellen voor meer informatie

053 - 432 11 46

haircut

Wasadvies haar

Haar goed uitspoelen, niet alleen natmaken.

Een kleine hoeveelheid (halve theelepel, bij sterk bevuild haar hele theelepel) verdelen over de handen, schuim het op in uw handen.

Op de kruin en de nek beginnen met verdelen, daarna de rest van de hoofdhuid.

Zet alle vingertoppen op het achterhoofd (kruin) en maak niet al te stevige wasbewegingen in een rustig tempo in de volgende volgorde terwijl u contact blijft houden met de hoofdhuid.

Kruin- voorkant- slapen- bakkebaarden- langs de oren- zijkanten nek- midden nek- naar boven richting kruin.

U moet het gevoel krijgen dat elke plek is geraakt, het hoeft nu nog niet te schuimen. Spoel nu uw haar kort uit en strijk zachtjes het water van het haar af met uw handen.

Neem een iets kleinere hoeveelheid shampoo ( bij sterker bevuild haar dezelfde hoeveelheid als de eerste keer) en herhaal de volgorde van het wassen 2 keer. Te hard masseren kan een vette hoofdhuid veroorzaken.

Zeer grondig uitspoelen! Restjes shampoo die opdrogen op het haar en de hoofdhuid veroorzaken schilfers, jeuk en dof haar. Ook wordt het zwaar en krijgt u het niet mooi in model.

Met een droge, zachte en schone handdoek zorgvuldig afdeppen, absoluut niet wrijven! Daar wordt het haar poreus en pluizig van. Ook kan het extra haaruitval veroorzaken en statisch haar.

Wikkel de handdoek om uw haar zonder daarbij aan fijne contourhaartjes te trekken, deze kunnen hierdoor afknappen. Door de handdoek even om te laten, laat u het veilig aandrogen voordat u het gaat verzorgen en föhnen.

Het beste voor uw haar is het om het aan de lucht te laten drogen, eventueel pas föhnen als het bíjna droog is. Het eventueel stijlen van het haar met een warme straightner alléén doen op goed gedroogd haar!

Belangrijk! Wanneer u de juiste produkten gebruikt, waar uw haar het meest behoefte aan heeft, blijft uw haar langer schoon en glanzend èn ‘valt’ het ook mooier. Wij adviseren graag!

Haal het beste uit uw haar, ga strálend de deur uit!

Verzorgingsadvies

Advies voor u over hoe u na het haren wassen uw haar het beste kunt verzorgen

Alle verzorgingsproducten op gewassen, handdoekdroog haar aanbrengen. Te nat haar verzwakt de werking, werkzame bouwstoffen kunnen hierdoor niet goed in het haar opgenomen worden.

Leave-on produkten (meestal condiotioners) niet uitspoelen; een compleet en snelle haarverzorging dus. Het haar op de handpalm leggen, vervolgens de lengtes en punten van het haar bevochtigen. Daarna zorgvuldig doorkammen of (met de ‘Hairdreams’ wonderborstel) doorborstelen. Altijd beginnen bij de punten, dan de lengtes en tot slot over de hoodhuid. Nooit door knoopjes heen trekken, dit beschadigt het haar ernstig!

Haarkuur, crème of treatment: Neem een kleine hoeveelheid (1 theelepel) produkt in uw handpalm en wrijf het op de binnenkant van uw handen. Voor kort haar tot 10cm. is een halve theelepel ruim voldoende.

Begin het produkt te verdelen op alle punten van het haar, dan de lengte’s en tot slot masseert u het zachtjes en met vlakke handen door het hele haar.

In diezelfde volgorde kamt u nu rustig het haar; te ruw kammen of door de knoopjes heen trekken beschadigt het haar ernstig!

makeup

5 Minuten in laten werken, grondig uitspoelen; het haar heeft al maximaal product op kunnen nemen!

De haarkuur, crème of treatment als spoeling: zoals hierboven omschreven aanbrengen en kammen. Niet in laten werken of naar behoefte maximaal 2 min. en dan gróndig uitspoelen.

De haarkuur, crème of treatment als masker: 15-30 minuten inwerktijd met bedekking; huishoud- of aluminiumfolie om uw haren warm en vochtig te houden. Zo kunnen actieve moleculen sneller en dieper indringen. Dan een warme, evt. natte handdoek als tulband ombinden. Tip: voer dit ontspannende ritueel uit voordat u gaat douchen of in bad gaat voordat u zich afdoucht.

Zéér goed uitspoelen! Restjes produkt die achterblijven veroorzaken zwaar en dof haar, u krijgt het haar hierdoor niet goed in model. Ook kan het een vette hoofdhuid veroorzaken, doordat werkzame deeltjes zich hechten aan de keratine-bestanddelen van de hoofdhuid.

Belangrijk! Wanneer u de juiste produkten gebruikt, waar uw haar het meest behoefte aan heeft, blijft het haar langer schoon en glanzend èn ‘valt’ het ook mooier. Wij adviseren graag!

manicure

Tips & trucs

Onze adviezen voor u, voor stralend gezond haar

Buiten en onder de zonnebank kunt u uw haar het beste bedekken om kleurverlies en dofheid te voorkomen. Buiten zijn bijvoorbeeld een hoed, pet, muts of sjaal geschikt. Onder de zon of zonnebank zijn dat bijvoorbeeld een pet, sjaal of handdoek of douchemutsje. Let hierbij wel op dat de huid niet afgedekt wordt i.v.m. witte strepen. Voor uw haar schaft u bijvoorbeeld speciale zon UV-producten aan inclusief aftersun, kijk op deze site bij Acties!

Als u thuis onder de zonnebank gaat kunt u dat perfect combineren met een treatment of masker (géén conditioner!). Scheelt weer tijd onder de douche. Kijk voor de werkwijze bij ons verzorgingsadvies op deze website.

Wij hebben perfecte producten met UV-bescherming om uw kwetsbare haar te beschermen tegen veroudering en uitdrogen. Waarom wel zonnebrandproducten gebruiken voor uw huid en niet voor uw haar? Maar dan niet alleen op zonvakantie, ook voor ‘gewoon’ buiten en in de winter! Kijk nu voor onze speciale actie op deze website bij Acties!

Als u na het knippen gelijk een nieuwe afspraak maakt dan voorkomt u dat uw kapsel er onverzorgd uit gaat zien. Natuurlijk kunt u de afspraak altijd verzetten of afzeggen. Wij belonen graag klanten die niet te lang wachten met knippen, kijk hiervoor bij Speciale kortingen!

Zit uw kapsel nog goed maar heeft u nekhaar, of te lange bakkebaarden? Wij werken dit gratis voor u bij! Uiteraard ook voor kinderen.